Ga naar de hoofdinhoud

Zijn de beleggingen bij OAKK duurzaam?

OAKK staat voor een beter rendement; dat is niet alleen een getal maar ook een gevoel van rust, verantwoordelijkheid en een betere toekomst. Daarom omarmt OAKK het thema duurzaamheid. Wij staan voor solide en duurzame beleggingsoplossingen.

OAKK is lid van de door de Verenigde Naties opgerichte Principles for Responsible Investments (UNPRI). De UNPRI is wereldwijd een leidende organisatie op het gebied van duurzaam beleggen en wij zijn trots dat wij ondertekenaar zijn van dit verdrag.

OAKK wil voortdurend een bijdrage leveren om de wereld duurzaam te veranderen. Dit doen we door duurzaamheidscriteria te implementeren in onze beleggings- en bedrijfsprocessen. Dit verlangen wij ook van de beleggingspartijen waar wij mee werken. Wij sluiten actief specifieke beleggingen uit die niet passen bij onze visie op duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor beleggingskeuzes, nu en in de toekomst.
Hoe implementeren wij het thema duurzaamheid in onze portefeuilles:

1. Minimaal 80% van onze fondskeuzes worden beheerd door organisaties die lid zijn van de UNPRI.
2. De beheerorganisaties hebben een duidelijk beleid en visie over duurzaamheid.
3. Bepaalde sectoren (controversiële wapens, bepaalde fossiele brandstoffen, overtreders van mensenrechten, arbeidsstandaarden en tabak) worden uitgesloten of beperkt door de ons geselecteerde beheerders.

OAKK heeft regelmatig overleg met de geselecteerde fondsbeheerders over de progressie van hun verduurzamingsproces.

Conclusie: OAKK omarmt duurzaamheid als een belangrijke factor voor haar beleggings- en bedrijfsprocessen en is actief lid van UNPRI. De betrokkenheid ten opzichte van duurzaamheid is gebaseerd op de belangrijkste beweegreden van OAKK: Een beter rendement voor iedereen.